Echtscheiding & samenleving

Het leven gaat zelden zoals je als jongvolwassene had bedacht dat het zou gaan. Het zijn meer hobbels dan een vlakke weg en meer bochten dan je nemen wilt. Als je hulp nodig hebt, zijn er zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet ziet. 

Bij Papyrus ben je aan het juiste adres voor een goed advies. Door onze lange ervaring met deze onderwerpen van de juridische kant van het leven kunnen wij je prima ondersteunen. 

Dit geldt voor onderwerpen als trouwen, samenleven, kinderen, voogdij (na overlijden van een ouder), etc, maar ook voor zaken rondom een scheiding.  

Denk jij na over een echtscheiding? Heb je een mediator? Wil je extra advies?

Voelt het niet goed of heb je een onderbuikgevoel? Vaak klopt dat gevoel wel. Wat kun je doen? Waar kun je onafhankelijk advies krijgen? Lees je goed in en laat je uitgebreid informeren.

Omdat wij veel contact hebben met advocaten, juristen, notarissen, mediators en bijvoorbeeld financieel adviseurs, weten wij wat de relevante informatie op dit gebied is. En met veel zaken kunnen wij je zelf vooruit helpen. Daar heb jij zeker voordeel van. 

Tijdens een -echt- scheidingsproces worden er heel veel beslissingen van jou gevraagd. Daar heb je natuurlijk ook veel emoties bij. Die maken het lastig om helder na te denken. Je kunt bij ons een aantal advies gesprekken inplannen, net zoveel als jij nodig hebt. Dan krijg je per onderwerp goed advies en geven we je de juiste informatie zodat jij zelf de beslissing kunt nemen. Op basis van echte feiten en niet van aannames.

Eens getekend, blijft getekend!

Houdt er rekening mee dat als je eenmaal een convenant hebt getekend, dit zijn de bij de mediator of advocaat gemaakte afspraken, het heel lastig is om hier weer vanaf te komen. Het kan wel, maar dan heb je in de meeste gevallen een procedure bij de rechtbank nodig. Juist daarom is het zo belangrijk dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de gevolgen en de consequenties, ook op de veel langere termijn, over alle financiële en praktische kanten. Dat geldt voor partneralimentatie, kinderalimentatie, wie blijft er in het huis wonen of wordt het straks verkocht, hoe gaat het met mijn pensioen of dat van mijn partner en heel veel meer.

Zorg dat je zelf begrijpt wat er staat (in de teksten en de documenten die je moet ondertekenen) en teken zeker niet als je geen, geen goede of geen uitgebreide uitleg krijgt. Vraag om uitleg en blijf daarom vragen. Dan ben je maar lastig of vervelend. Overigens heb je gewoon recht op die uitleg. Papyrus geeft vaak een schriftelijke samenvatting mee of zet de besproken zaken kort op de email zodat je die rustig kunt nalezen.

Wij vragen onze klanten niet om gelijk een overeenkomst of een document te ondertekenen. Ondanks protesten van onze aanstaande klanten sturen we je naar huis om zelf na te denken. Pas als je het echt wilt, mag je een handtekening zetten. Zo weten we zeker dat jij uit eigen vrije wil iets ondertekent. Dit mag je vragen van ieder ander die jou om een handtekening vraagt!

Hoe kun je bij ons om hulp vragen?

Papyrus doet eerst goed onderzoek naar alle feiten en omstandigheden voordat zij een advies uitbrengt. Je kunt je hiervoor aanmelden via de gegevens op deze pagina, Wil je hierbij kort je vraag vermelden en daarbij zetten dat je om haalbaarheidsadvies vraagt over dat onderwerp. Je krijgt een haalbaarheidsadvies zodat je weet waar je aan toe bent en, als je dit wilt, krijg je na afloop een korte samenvatting per mail toegestuurd.

Juist omdat wij weten hoe de antwoorden op deze vragen het leven kunnen verlichten, nemen wij echt de tijd om je van een goed advies te voorzien.