Als juridisch dienstverlener heeft Stichting Papyrus ruime ervaring in het ondersteunen bij allerlei – juridische – problemen. Door ons unieke netwerk zijn wij in staat om op bijna elk vakgebied specialistische kennis te delen met onze opdrachtgevers en klanten. Hierdoor is het mogelijk om voor bijna elk vraagstuk met een passende oplossing te komen.

Papyrus kan in ieder geval op de volgende (deel)gebieden advies geven:
Arbeidsrecht (arbeidsovereenkomsten, personeelsadministratie en ontslag)
Advisering bij alle juridische geschillen
Begeleiden van bouw- en verbouwprojecten (management) en verhuizingen
Begeleiding werknemers, re-integratie en ziekteverzuim
Bestuursrecht
Coaching MKB en advisering bij de bedrijfsvoering
Erfrecht en testamenten
Jeugdzorg, jeugdbescherming en omgang
Civiel recht en overeenkomsten
Mediation (bij echtscheiding i.s.m. een advocaat)
Opleiden van administratief personeel en management functies, werving en selectie
Opzetten archief en administratiesysteem, en opzetten van een secretariaat
Overdragen van kennis / het geven van diverse cursussen en workshops over juridische onderwerpen
Ondersteuning en advisering voor het voeren van een correcte administratie voor bedrijven, besturen van stichting/vereniging/VVE
Sociaal verzekeringsrecht w.o Bijstand, WW, Ziektewet, Wao, Wia, Wajong
SVB en PGB
Vergunningen
Verzekeringsrecht (Wft’s gecertificeerd)

Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Het insturen van je vraag per email is gratis. Je kunt binnen vijf werkdagen een kort antwoord van ons verwachten.

Vaak willen onze consulenten even met jou overleggen voordat ze een antwoord kunnen geven. Dan krijg je een mail waarin dit wordt voorgesteld en waarin jij wordt gevraagd of je dat wilt. Dit is een voorgesprekje van maximaal 15 minuten met één van onze consulenten. Tijdens het voorgesprek luisteren wij naar jouw vraag.

Je kunt hiervoor ook tijdens onze inloopspreekuren binnen lopen in onze winkel De Vraagbalie. De kosten van het voorgesprekje zijn €25,00*. Daarvoor ontvang je een declaratie. In dat gesprekje stelt de consulent allerlei vragen en kun je heel kort je verhaal doen. Ook vertelt de consulent je wanneer je het haalbaarheidsadvies kunt verwachten. Daarin staat of Papyrus je kan helpen en wat je vervolgstap kan zijn. Als je bij het inloopspreekuur gelijk aan de beurt bent, geven we je deze informatie vaak mondeling en krijg je als je dat wilt, een korte samenvatting per mail toegestuurd.

Uiteraard is ons eerste advies van algemene aard. Als je wilt, dat we echt inhoudelijk naar jouw vraag kijken, vragen we je om een adviestraject met ons af te spreken. Je kunt ook bij de andere deelgebieden kijken. Heb je een vraag over een ander onderwerp? Weet je niet onder welke categorie jouw vraag valt? Ook dan helpen we jou graag.

Op onze website staan onze kosten heel duidelijk vermeld. Geen kleine lettertjes. Je weet meteen waar je aan toe bent. Heb je een ingewikkelde vraag of een complex probleem, neem dan gerust contact met ons op via de gegevens op deze pagina. Binnen vijf werkdagen kun je een mail van ons terugverwachten.